Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Bestellingen boven €70,- excl. BTW bezorgen we gratis. *mits het een standaard pakketje is*

  • Voor standaardpakketten binnen Belgie zijn de verzendkosten € 7,45 incl. BTW
  • Voor brievenbuspakketten binnen Belgie zijn de verzendkosten € 4,95 incl. BTW
  • De verzendkosten van standaardpakketten naar Nederland zijn € 12,95 incl. BTW.

Voor afwijkende pakketjes zijn er aangepaste verzendkosten, afhankelijk van lengte en gewicht van het pakket en de locatie waar het naar toegestuurd moet worden.

 

Ook goed om te weten. Als je bij ons verzendkosten betaalt dan betaal je niet alleen voor de kosten die de vervoerder aan ons rekent. Je betaalt dan ook voor de handelingskosten zoals: de kosten om de order te verzamelen, de administratiekosten, de verpakkingskosten, het adreslabel, het verpakkingsmateriaal etc. Dit valt bij ons allemaal onder de verzendkosten.

Verzendkosten voor standaard pakketten

Standaard pakketten Bestelling van €0 tot €70, – Excl. Bestelling van > €70,- Excl.
Nederland €8,95 Gratis
België €7,45 Gratis
Duitsland €8,95 Gratis

Verzendkosten voor afwijkende pakketten

Deze pakketten zijn groter dan 170x60x50cm of zwaarder dan 30kg en moeten via een aparte vervoerder verzonden worden. Deze pakketten bevatten vaak producten die extra lang of zwaar zijn en moeten dus beter verpakt en beschermd worden voor eventuele transportschade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: schuifdeurrails, trappen, betonmolens, bouw- en tochtprofielen, draadeinden, meerpuntssluitingen, espagnoletten, kruiwagens en grote machines.

 

Je weet van te voren of er extra verzendkosten berekend worden. Op de productdetailpagina’s informeren we je namelijk vooraf over de mogelijkheid dat er extra verzendkosten berekend kunnen worden en verwijzen we je naar deze pagina zodat je kunt kijken welke verzendkosten er gelden.

 

We kennen 3 verschillende soorten afwijkende pakketten en tarieven:

 

Klein – Dit zijn lengtes tot (meestal) 3 meter die niet meer wegen dan 10-15kg met een klein volume. Denk  hierbij aan schuifdeursystemen, meerpuntssluitingen en kleinere profielen.

Afwijkend – KLEIN Order € 0 tot €70,- Excl. Order > €70,- Excl.
Nederland €42,50 €42,50
België €19,50 €19,50
Duitsland €42,50 €42,50

Middel – Dit zijn pakketen die vaak langer zijn dan 3 meter en/of zwaarder zijn dan 15kg met een groter volume. Denk hierbij aan draadeinden met veel gewicht, lange schuifdeursystemen, ladders en trappen of zwaardere machines die niet per pallet verstuurd worden. 

Afwijkend – MIDDEL Order € 0 tot €70,- Excl. Order > €70,- Excl.
Nederland €52,50 €52,50
België €27,50 €27,50
Duitsland €52,50 €52,50

Groot – Dit zijn pakketten die vaak per pallet vervoerd worden of door hun uiterlijke kenmerken en/of gewicht zwaarder belast worden door de vervoerder. 

Afwijkend – GROOT Order € 0 tot €70,- Excl. Order > €70,- Excl.
Nederland €99,95 €99,95
België €60,50 €60,50
Duitsland €99,95 €99,95

Waarom berekenen wij extra verzendkosten voor afwijkende pakketten?

Wij willen de prijzen voor onze producten laag en scherp houden. En daarnaast willen we je eerlijk informeren over de kosten die gemaakt worden voor de verzending.

Veel van deze artikelen bevestigen we bijvoorbeeld op een plank met daaromheen een buffer van schuimprofiel en folie. Dat is nodig om de pakketten en lengtevracht goed te beschermen. Het inpakken van deze afwijkende pakketten kost veel meer tijd dan het inpakken van onze standaard pakketten. Gemiddeld duurt dit 10-20 minuten per pakket. We gebruiken naast een plank ook meer verpakkingsmateriaal om het pakket goed te kunnen beschermen.

De vervoerder komt dit ophalen met een grote vrachtwagen waar een lengte van 6 meter in past. Deze lengtes passen niet in een normale DHL bus. Het verschil in vervoer en kosten tussen standaardpakketten en afwijkende pakketten is dus heel groot. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat het vervoer van afwijkende pakketten significant duurder is dan de standaardpakketten die met DHL of PostNL vervoerd worden.